deen

Reviews

overall 6 reviews

 Heb je al enige ervaring met dit product?

score (5) Reviewer lonneke de wit Posted 10:44, Mar 16, 2016
tevreden!
De kleuters zijn al gewend aan de kleurenklok, gelijk vanaf het eerste moment vonden ze het reuze interessant. Ik gebruik hem sowieso elke dag op vaste momenten, bijv om aan te geven, we gaan bijna opruimen, of je hebt 5 minuten om alles op te ruimen, of met broodje eten etc. Ik merk dat bepaalde kinderen ook echt naar de klok kijken steeds of er zelf om vragen, van juf, hij moet nog op het blauwe vlak worden gezet. Zij hebben houvast aan de klok, het is heel duidelijk hoe lang iets duurt. Ze hechten ook al waarde aan het ritueel…het hoort er al bij. “moet” ook gedaan worden.

Sommige andere (jongere) kleuters zijn soms in de war. De klok loopt tenslotte gewoon door. Dus die roepen dan ineens zomaar, “Juf, hij staat op geel!!!!” Maar ik leg dan uit, dat we hem alleen gebruiken als we er een afspraak over gemaakt hebben.

Ik vind het een fijn hulpmiddel, wat goed visueel maakt hoe lang activiteiten nog duren. Kinderen weten gelijk vanaf eerste gebruik al wat lang duurt en wat kort is. We hebben bijv. een activiteit gedaan in het rode vak, toen in het groene vak en toen in het blauwe vlak. Ze konden ook zelf benoemen hoe je dan kon zien dat iets langer duurt, want het vak is groter. Ik wil hem vaker gaan inzetten, bij meer activiteiten.
score (5) Reviewer H. van Twillert Posted 10:38, Mar 10, 2016
superklok voor kleuters
Wij gebruiken de wandklok op onze school. Kinderen weten exact hoe lang ze nog mogen werken aan een werkje, of hoe lang ze nog moeten wachten voor het gymmen, etc.. Sinds passend onderwijs bij ons op school is doorgevoerd, houden we meer kinderen op onze school. Vooral kinderen in de klautergroepen die gehecht zijn aan veel structuur hebben bij de kleurenklok veel baat.
score (5) Reviewer Betty de Haan Posted 15:15, Mar 09, 2016
Duidelijker werkafspraken leiden tot meer rust in de klas.
Sinds een paar weken werk en mijn collega en ik met de kleurenklok tijdens het werkmoment van de kleuters. De verschillende kleuren zijn gekoppeld aan gedragsafspraken en die zijn voor de kinderen heel duidelijk. De afspraken hebben we vastgelegd in een poster die in de klas hangt.
Ik vind het wel jammer dat de klok geen geluidje kan produceren als een kleur voorbij is. Nu letten de kinderen niet altijd even goed op de klok omdat ze intensief aan het werk zijn.
score (5) Reviewer Julie Oostenrijk- Treffers Posted 12:03, Mar 09, 2016
Top "klok"
Wij hebben de kleurenklok gekocht om onze kinderen te leren hoeveel tijd ze voor iets krijgen/ hebben. Onze kids vinden de kleuren prachtig en snappen heel goed dat als de kleur overgaat in een andere kleur de tijd voor die betreffende activiteit voorbij is. Wij gebruiken de klok voor verschillende activiteiten, zoals bijvoorbeeld opruimen en eten etc. Als ouders vinden we de klok ideaal, leerzaam en leuk.
score (5) Reviewer de graaf Posted 08:39, Mar 09, 2016
thuis boven de tafel
de klok wordt veel gebruikt.
met het eten, aankleden,naar bed gaan.en nog een heleboel.
me zoon vraagt Er zelf om.lekker groot en goed tezien.